Pepijn Smits 10e bij Universiade Taipei

Mijn belangrijkste wedstrijd van het afgelopen seizoen is voorbij. Op 27 augustus zwom ik mijn 10km race tijdens de Universiade (WK studenten) in het Taiwanese Taipei. Het was een heftige en moeilijke race.

De laatste week voor de race was ook moeilijk. Er is een aantal dagen onduidelijkheid geweest of de race zou doorgaan. Dit kwam door de (te) hoge watertemperatuur van 30-31 graden. Normaal is de watertemperatuur tussen de 18 en 23 graden. Het is eigenlijk niet verantwoord, in combinatie van een luchttemperatuur van 35 graden of meer, om in deze temperatuur twee uur lang het beste van je lichaam te vragen. Ik was toen al een week in Taipei.

Het was dus lastig om in deze onzekerheid mijn eigen ding te blijven doen. Uiteindelijk gaven ze één dag voor de race pas aan dat het evenement definitief doorgaat. Wel werd de start vervroegd naar 6h in de ochtend, omdat het dan 'iets' minder warm zou zijn. Allemaal niet ideaal dus. Toch ging ik positief de race in en wilde ik er het beste van maken. Dit ging ook goed tot 6km, maar daarna kreeg ik last van de warmte en werd ik langzaam oververhit. Toch heb ik een 10e plaats kunnen behalen tijdens deze race, maar uiteraard had ik op meer gehoopt. Na de race heb ik nog lang last gehad van deze race. Het duurde bijvoorbeeld 9h voordat ik geen last meer had van de warmte. Al met al was het een goede ervaring en heb ik er van kunnen leren. Het was pas mijn tweede race ooit in warm water (alhoewel dat water 'slechts' 26 graden was), dus daar valt nog wel wat in te verbeteren.

Lees de andere artikelen uit de nieuwsbrief van Pepijn @ zijn blog