Schoolslagzwemmers: geef je op voor de schoolslag interland op 5 augustus 2018 in Geel, België

Geachte open water schoolslag zwemmer.

Op zondag 5 augustus zal in Geel (België) de 3e de schoolslag-interland België - Nederland plaats vinden. Na twee jaren van opstarten van deze nieuwe traditie in Nederland en België, hebben onze zuiderburen de organisatie voor dit jaar op zich genomen. Deze schoolslag promotiewedstrijd vindt plaats aan het einde van de reguliere open water wedstrijd. 

Graag nodigen wij schoolslagzwemmers uit om die dag naar Geel te komen en daar, naast de traditionele open water wedstrijd, mee te doen aan deze schoolslag-interland.
We willen onze overwinning van vorige jaar in Sluis graag verdedigen! Omdat het voor de Belgen een thuiswedstrijd is verwachten we sterkere tegenstand dan in voorgaande jaren.

We hebben besloten dit jaar te werken met vrije inschrijving, via OLOWIS. De snelste 2 deelnemers per leeftijd zullen in het 1e team meezwemmen, mochten we meer deelnemers hebben, dan zal er ook een tweede team voor Nederland uitkomen. De klassementen van dit jaar zijn bepalend voor de ranking, waar nodig worden de klassementen van vorig jaar hierin meegenomen.

Je kunt op de dag zelf ook deelnemen aan de reguliere afstanden die op het programma in Geel staan (zie bijlage). We gaan er van uit dat je ook voor de reguliere wedstrijd naar Geel komt. 

Blijk je na sluiting inschrijving niet geselecteerd te zijn dan hopen we dat je veel plezier beleeft aan deelname aan de reguliere open water wedstrijd die dag.

Er zal bij zowel de dames als de heren gezwommen worden in 5 (Belgisch-gerelateerde) leeftijdscategorieën:

MINIEMEN: geboren in 2007 t/m 2004
KADETTEN: geboren in 2003 en 2002
JUNIORS: geboren in 2001 t/m 1997
SENIOREN: geboren in 1998 t/m 1977
VETERANEN: geboren in 1978 en eerder
 
De miniemen en kadetten, zowel jongens als meisjes, zwemmen 500m.
De jeugd, senioren en veteranen zwemmen 1000m.
De puntenverdeling per categorie is 10 voor de eerst aankomende, dan voor de volgende zwemmers 6, 4, 3 punten.
Het land met de meeste punten wint de interland.

Namens het schoolslag promotieteam,
Guus Razoux Schultz, Richard Broer en Hans Schoenmakers
(tevens interim schoolslag coaches)