Marcel Schouten vijfde bij World Cup Lake St-Jean Canada

In het Lake St-Jean tikte Marcel Schouten als vijfde aan bij de vijfde wedstrijd van het World Cup-circuit. Over de race in het Canadese Roberval deed de zwemmer van het HPC Eindhoven 1:53.47,01. Eenhonderdste achter de Italiaan Matteo Furlan en ruim achter de Hongaarse winnaar Kirstof Rasovszky (1:53.28,80). Lars Bottelier (1:57.36,55) van het OC Amsterdam werd elfde.

In de zes rondjes van 1666 meter hield Schouten goed stand. Totdat de Hongaarse tempobeul Rasovszkytegen het eind van de voorlaatste ronde het gas erop gooide. De leider in de tussenstand van het circuit was afgelopen vrijdag nog met maagproblemen uitgevallen op de 25 kilometer tijdens het wereldkampioenschap in het Zuid-Koreaanse Yeosu. Ruim twee dagen later was daar - ondanks de dertien uur tijdsverschil - weinig van te merken.

Schouten kon alleen maar volgen in gezelschap van Furlan, zijn landgenoot Dario Verani en de Fransman Fares Zitouni. In de eindsprint om de tweede plaats moest hij het trio voor zich dulden. “Ik ging voor een goede klassering hier, om op die manier meer punten te verzamelen voor het klassement. Zoals wel vaker dit seizoen had ik niet de macht om die anderen af te troeven.” Over de rest van de race was de 36-jarige Schouten tevreden. “Ik was niet naar het WK gegaan en stond fris aan de start, zonder jetlag.”

Voor Bottelier was het lastig volgen in de laatste ronde. “Tot die tijd ging ik goed en lag ik zelfs nog even op kop. Op het eind was ik helemaal op. Het voelde alsof er melkzuur in mijn armen stroomde. Ik snap het contrast niet met de rest van de race.”

Bron @KNZB