Maarten van der Weijden start op IJsselmeerzwemmarathon

bron: holland swimming
oorspronkelijke artikel @ holland swimming
datum: Tuesday, 12 June 2007

Lange afstandszwemmer Maarten van der Weijden doet op 11 augustus mee aan de 38e editie van de zwemmarathon Stavoren - Medemblik.
Van der Weijden had zich in 2005 en 2006 ook ingeschreven, maar besloot toen vanwege de lage watertemperatuur niet mee te doen.
Voor de komende editie in augustus gaat Maarten van der Weijden wel het water in: “De organisatie van de marathon heeft mij gevraagd om mee te doen. Als extra stimulans geeft de hoofdsponsor ( www.bathrooms.nl )  vijftig euro per gezwommen kilometer aan een goed doel. Bovendien past de zwemmarathon van 21 kilometer goed in mijn trainingsschema”. 
In 2004 schreef Maarten van der Weijden zwemgeschiedenis, toen hij na een zwaar ziekbed de oversteek maakte van Stavoren naar Medemblik.
 
Medemblik/Amsterdam 14 augustus 2004 - Drie jaar na zijn behandeling voor leukemie heeft de Noordhollandse langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden (23) de IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik (22 km.) gewonnen in een nieuwe recordtijd van 4:20:58.17. 

 

Door de 22 kilometer te zwemmen en te volbrengen bracht Maarten van der Weijden bijna 50.000 euro bij elkaar voor het KWS.